Meny

Nye utrenskninger i Tyrkia

Regjeringen til Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan (bildet) har enda en gang sparket tusenvis av ansatte i statsadministrasjonen. Foto: Yasin Bulbul / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkia har sparket over 6.000 personer og gitt ordre om at flere titall organisasjoner skal avvikles i kjølvannet av sommerens kuppforsøk.

Unntakstilstanden som ble innført etter kuppforsøket gjelder fortsatt, og myndighetene viser ingen tegn til å trappe ned utrenskningene.

Fredag kveld ble det kjent at ytterligere 2.687 politifolk har fått sparken. Samtidig er 1.699 byråkrater fjernet fra justisdepartementet og flere hundre fra andre departementer, samt over 800 administrativt ansatte i helsevesenet.

Ytterligere 631 akademikere og åtte medlemmer av Tyrkias høyeste administrative domstol har også mistet jobben.

Tyrkiske myndigheter offentliggjorde den nye runden med utrenskninger fredag kveld. Den omfatter også over 80 organisasjoner og foreninger som anklages for å drive med aktiviteter som påvirker sikkerheten til den tyrkiske staten.

Mange av de tusenvis av personene som har mistet jobben de siste månedene, mistenkes for å støtte bevegelsen til den muslimske predikanten Fethullah Gülen, som bor i eksil i USA, og som Tyrkia anklager for å stå bak kuppforsøket.

Les også:   Norske turister snur ryggen til Tyrkia

Populært