Meny

Tusenvis av landsbyer under vann i Thailand

Turister på Koh Samui må tåle uvanlig vått vær for årstiden. Foto: Adam Schreck / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18 personer har mistet livet i den sørlige delen av Thailand, og tusenvis av landsbyer står under vann som følge av kraftig regnvær.

I noen områder står vannet så høyt som til takene, og flommen har rammet over 700.000 mennesker siden den begynte for en uke siden, opplyser innenriksdepartementet lørdag.

Vannmassene har omgjort flere veier til elver, og enkelte steder er jernbaneskinnene skylt vekk. Over 1.500 skoler i området er ødelagt.

Nedbøren er ventet å vare i minst to døgn til. Det er uvanlig med så vått vær i Thailand på denne tiden av året, som er høysesong for turistnæringen.

Vanligvis er perioden fra november til slutten av januar preget at tørt og relativt kjølig vær. Nå har det enkelte steder blitt satt nye nedbørsrekorder, og flere turister har måttet avlyse ferien sin, blant annet på øyene Koh Samui og Koh Phangan.

Hundrevis av turister har også blitt rammet av flyforsinkelser, samtidig som buss- og togavganger er blitt innstilt på fastlandet.

Nabolandet Malaysia er også blitt rammet av flom denne uken, der tusenvis av mennesker søkte tilflukt i evakueringssentre nordøst i landet tidligere i uken.

Populært