Fem skutt og drept på Florida-flyplass

Se opptak fra livesending.

Det er ikke klart om skytingen på flyplassen Fort Lauderdale i Florida var en terrorhandling, sier politiet. Samtidig tilbakevises meldingene om ny skyting på flyplassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem personer ble drept og åtte andre såret da en mann begynte å skyte inne på flyplassen ved 13-tiden fredag lokal tid. De sårede ble fraktet til sykehus, men det er ikke kjent hvor alvorlige skader de har.

Litt senere ble det meldt om mulig ny skyting på flyplassområdet, og politiet satte i gang søk etter en eller flere mulige andre gjerningsmenn. Sikkerhetsselskapet TSA meldte på Twitter om en mulig «aktiv skytter» inne på flyplassen.

– Meldingen viser seg å være grunnløs, opplyste politiet ifølge amerikanske medier etter kort tid.

Identifisert

Det er foreløpig uklart om skytingen var en terrorhandling eller ikke, sier politiet, som bekrefter at den antatte gjerningsmannen er pågrepet. Ifølge sheriff Scott Israel hadde mannen sjekket inn en bag med våpenet i som han plukket opp på bagasjebåndet. Deretter gikk han inn på et toalett og ladet det før han gikk ut igjen og begynte å skyte. Den antatte gjerningsmannen ble ikke såret under pågripelsen, opplyser sheriff Israel.

Ifølge Fox News skal den pågrepne personen være en mann ved navn Esteban Santiago. Navnet ble funnet på militære identifikasjonspapirer, opplyser senator Bill Nelson ifølge kanalen. Det er foreløpig ikke klart om det var gjerningsmannens egne papirer.

Mannen kom med et fly fra Alaska. Det ble først opplyst at det var en Air Canada-flyging via Canada, men dette avvises av den canadiske ambassaden.

– Vi har det fra tjenestemenn at han fløy fra Anchorage vi a Minneapolis, sier talskvinne Christine Constantin og legger til at mannen ikke har noen tilknytning til Canada.

Ingen norske såret

Flere enn 73.000 passasjerer er daglig innom flyplassen i Fort Lauderdale, og byen er, i likhet med resten av Florida, et populært turistmål. Det er ikke kommet meldinger om at nordmenn skal ha blitt såret, men Utenriksdepartementet undersøker saken.

– Vi har foreløpig ingen informasjon som tilsier at norske borgere skal være berørt, sier pressevakt Astrid Sehl i UD til NTB.

Norske Tone Skagen og hennes familie ble fredag sittende fast i et fly midt på rullebanen på flyplassen.

– Vi får veldig lite informasjon. Så det er veldig dramatisk, sier hun til VG på telefon.

– Dette er en veldig merkelig følelse. Utenfor løper folk av gårde, og det er flere titalls politibiler, fortsetter hun.

Norwegian følger situasjonen

Norwegian er blant flyselskapene som flyr direkte fra Oslo til Fort Lauderdale, som ligger rett nord for Miami i Florida.

Kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss sier til NTB at selskapet ikke hadde direkteflyginger til Fort Lauderdale fra Oslo fredag.

– Vi følger situasjonen nøye, sier Næss.

Alle flyginger til og fra flyplassen ble stanset da mannen begynte å skyte rundt seg på flyplassen.

Terminal 2

Flyplassens offisielle Twitter-konto meldte først om en pågående hendelse ved bagasjebåndene i flyplassens terminal 2, og terminalbygningen ble umiddelbart evakuert.

Ari Fleischer, en tidligere talsmann for Det hvite hus, var på flyplassen da skuddene ble avfyrt. Han meldte om hendelsen på Twitter. Et kvarter senere tvitret han på nytt.

– Alt ser rolig ut nå, men politiet lar ikke noen forlate flyplassen. I det minste ikke her hvor jeg befinner meg, skrev Fleischer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden