Meny

Woolsey vender ryggen til Trump

Tidligere CIA-sjef James Woolsey vil ikke lenger være rådgiver for Donald Trump (bildet). Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere CIA-sjef James Woolsey vender ryggen til Donald Trump og vil ikke lenger være rådgiver for den påtroppende presidenten.

– Fra og med nå er ikke Woolsey lenger seniorrådgiver for påtroppende president Trump eller hans overgangsteam, heter det i en Twitter-melding fra Woolseys talsmann Jonathan Franks.

75 år gamle Woolsey var CIA-sjef under president Bill Clinton på 1990-tallet, og han har siden 1970-tallet også hatt en rekke andre toppstillinger i USA.

Ifølge amerikanske medier skal Woolsey ha kommet på kant med Trump fordi han følte seg utestengt fra samtalene mellom den påtroppende presidenten og hans nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn.

Woolsey og Trump skal også ha vært uenige om omfanget av russisk hacking, rettet mot det demokratiske partiet i forkant av presidentvalget i USA.

Trump har forsøkt å tone ned omfanget av hackingen, som angivelig var ledd i et russisk forsøk på å sikre at det var han og ikke Hillary Clinton som vant valget.

Populært