Protester og plyndring etter økte bensinpriser i Mexico

Militærpoliti inne i en butikk som ble plyndret av folkemengden i byen Veracruz onsdag 4. januar. Klær, vaskemaskiner og kjøleskap er blant varene som ble tatt. Foto: Ilse Huesca/AP/NTB scanpix
Militærpoliti inne i en butikk som ble plyndret av folkemengden i byen Veracruz onsdag 4. januar. Klær, vaskemaskiner og kjøleskap er blant varene som ble tatt. Foto: Ilse Huesca/AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere butikker i Mexico ble plyndret onsdag i kjølvannet av protester mot økte bensinpriser. Mer enn 200 personer ble anholdt av politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere protester er arrangert i landet siden bensinprisene gjorde et hopp på 20.1 prosent 1. januar.

Plyndring brøt onsdag ut flere steder, noe som førte til at innenriksminister Miguel Angel Osorio Chong ba den nasjonale sikkerhetskommisjonen bistå lokale myndigheter i sikkerhetsarbeidet.

Ifølge myndighetene ble 79 butikker plyndret, og adgangen til mer enn 170 butikker er sperret, i flere delstater.

Myndigheter i delstaten Mexico sier i en uttalelse at 161 personer, hvorav 35 mindreårige, ble anholdt for tyveri og hærverk.

– Enkelte har utnyttet situasjonen og begått tyveri og hærverk under påskudd av å protestere mot liberaliseringen av bensinprisene, heter det i en uttalelse fra delstatsmyndighetene.

President Enrique Pena Nieto forsvarer prisøkningen, og sier den var nødvendig på grunn av økte oljepriser på verdensbasis.