Meny

Trump vil stoppe løslatelser fra Guantanamo

I alt har om lag 780 mennesker vært innesperret på Guantanamo. Nå er tallet redusert til 59, som er samlet her i leir 6 og 7, mens resten av fangeleiren står tom. Foto: Ben Fox / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trump vil ikke slippe fri flere fanger fra USAs fangeleir på Guantanamo-basen når han overtar som president. Obama svarer med å varsle flere løslatelser før han forlater Det hvite hus.

– Dette er ekstremt farlige mennesker, som ikke bør bli sluppet tilbake til slagmarken, skriver USAs påtroppende president på Twitter.

Like etterpå kom svaret fra president Barack Obama, som via sin talsmann opplyser at det trolig vil komme flere løslatelser før han rydder kontoret. Forrige løslatelse var 4. desember.

Les også:  Ønsker fortsatt å stenge Guantanamo-fengselet

Obama lovet for åtte år siden å stenge fangeleiren på Guantanamo-basen. Motstand fra kongressen har hindret ham, men antallet fanger er redusert.

I 2009 satt det 242 fanger i leiren, nå er 59 igjen. Ti fanger er siktet og har pågående rettssaker i USA, mens 23 er klarert for overføring til sine hjemlandet eller tredjeland.

Les også:   Obama: – Et kapittel i USAs historie avsluttes

Ifølge amerikansk etterretning har ni løslatte Guantanamo-fanger på nytt sluttet seg til militante grupper.

Populært