Vietnamesisk mann gikk 18 år med saks i magen

I 1998 ble vietnamesiske Ma Van Nhat operert etter en trafikkulykke – men kirurgene glemte å rydde opp etter seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han ble egentlig aldri frisk etter operasjonen for 18 år siden, men 54 år gamle Ma Van Nhat levde, etter forholdene, et helt normalt liv. Lite visste han at kirurgene som opererte ham hadde gjort en skikkelig tabbe.

I senere tid kom magesmertene. Han oppsøkte sin lokale lege for å komme til bunns i saken. Her ble han fortalt at han led av mageknip, og legekontoret skrev ut en resept på smertestillende tabletter. Deretter sendte de ham hjem.

Les også: Mannen klaget på magesmerter – leger gjorde dette funnet

Den siste tiden skal smertene ha blitt intense. Nhat beskrev ubehaget som skarpt og stikkende. Legene bestemte seg derfor for å ta røntgenbilder av ham. På bildene så de noe som absolutt ikke skulle være der – en arteriepinsett.

Dermed bar det tilbake til operasjonsbordet for den uheldige mannen. Han ble operert nyttårsaften, og ligger nå på sykehus i stabil tilstand. Legene forventer at han vil bli helt frisk igjen.

Lokale myndigheter har nå iverksatt en etterforskning for å spore opp de som var ansvarlige for den smertefulle blunderen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden