Nyttårstyver stjal juveler for over 50 millioner

FANGET PÅ KAMERA: Politiet har iverksatt store aksjoner for å ta tyvene.

Mens innbyggerne i New York telte ned de gjenværende sekundene av 2016, slo tre tyver til mot en gullsmedforretning og stakk av med svimlende summer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre juveltyver gikk ut av 2016 med verdier for over 6 millioner dollar (ca. 52 millioner kroner) etter at de slo til mot kontorene til gullsmeden Gregg Ruth på Manhattan i New York.

Politiet forteller til the New York Post at innbruddet var godt planlagt og at de «med hundre prosents sikkerhet» kan fastslå at tyvene bevisst valgte å slå til idet det nye året ble ønsket velkommen.

Videre beviser tyder på at tyvene hadde en medsammensvoren på innsiden. Safen som inneholdt juvelene hadde ikke blitt brutt opp, noe som betyr at den enten sto ulåst eller at tyvene kunne koden til safen. Ytterligere to safer, som inneholdt verdier for om lag sju millioner dollar, fikk stå i fred.

Les også: Spektakulært ran rystet luksusstrøk i New York

– For mange sammentreff

En bygningsarbeider forteller til avisen at det finnes alt for mange sammentreff til at ranet kunne være tilfeldig.

– Det er merkelig at tyvene tilfeldigvis slo til mot akkurat dette kontoret på akkurat denne etasjen, spesielt med tanke på at det ikke en gang finnes skilt på utsiden av døren som forteller at dette var riktig kontor, sa bygningsarbeideren.

I tillegg bemerket mannen at også timingen var for god til å være tilfeldig. Tyvene må ha visst at kontoret sto tomt i det de slo til.

En annen kilde som arbeider i bygget sluttet seg til bygningsarbeiderens teori.

– Tyvene kom seg inn i bygningen gjennom en lagerinngang. Enten hadde de nøkler til døra, eller så lot noen døra stå åpen for dem, fortalte kilden.

Les også: New York får sin første dessertfestival

– Pinlig

En tredje person som også arbeider i bygget forteller at eieren av gullsmedforretningen bør være pinlig berørt av innbruddet.

– Det er en skikkelig blåveis for selskapet. De klarte ikke å sikre verdiene sine, og her var det snakk om store summer. Det er pinlig, sa kilden.

Eieren skal, ifølge en politikilde, ha vært bortreist da innbruddet skjedde.

Gullsmedforretningen Gregg Ruth spesialiserer seg på sjeldne gule og rosa diamanter. De dyreste av smykkene selges for summer opptil 1.3 millioner stykket.

Personvernpolicy