Meny

Jakten på Istanbul-gjerningsmannen fortsetter

Blomster og lys foran nattklubben Reina i Istanbul. Foto: Huseyin Aldemir/Reuters/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkisk politi fortsetter jakten på gjerningsmannen bak angrepet på en nattklubb i Istanbul nyttårsaften. Myndighetene mistenker IS for å stå bak.

Den ukjente gjerningsmannen åpnet ild på nattklubben Reina natt til søndag, før han flyktet i kaoset som fulgte. Motivet for angrepet er så langt ikke kjent, men det rettes mistanke mot ekstremistgruppa IS, som allerede er koblet til to terrorangrep i Tyrkia i 2016.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier den typen grupper forsøker å skape kaos.

– De prøver å demoralisere innbyggerne våre og destabilisere landet vårt, sa Erdogan.

Les også: 39 drept i nattklubbangrep i Istanbul

PKK avviser

Det forbudte kurdiske arbeiderpartiet PKK har tatt avstand fra angrepet, og PKK-leder Murat Karayilan har uttalt at de aldri ville hatt «uskyldige sivile som mål», skriver BBC.

Innenriksminister Suleman Soylu sier gjerningsmannen ankom nattklubben med en pistol skjult under jakka, men idet han forlot stedet hadde han på seg en annen jakke.

Kringkasteren NTV melder at gjerningsmannen avfyrte mellom 120 og 180 skudd i løpet av angrepet som varte i sju minutter.

Les også: To tredeler av de drepte i Istanbul utlendinger

Mange utlendinger

39 mennesker ble drept i angrepet og 65 såret.

Av de drepte er 27 utlendinger og 11 tyrkere er så langt identifisert, ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu. Blant utledningene er statsborgere fra Israel, Russland, Canada, Frankrike, Tunisia, Libanon, India, Belgia, Jordan og Saudi-Arabia.

Les også: UD: Neppe nordmenn berørt i Istanbul

Populært