Meny

To tredeler av de drepte i Istanbul utlendinger

TIL MINNE: Blomster på bakken foran nattklubben der 39 gjester ble drept natt til første nyttårsdag. Foto: Umit Bektas / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 24 av de 39 drepte i terrorangrepet i Istanbul var utlendinger, melder det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu.

Byrået gir ingen detaljer om hvilke nasjonaliteter det er snakk om. De skriver imidlertid at myndighetene fortsatt jobber med å identifisere fire av dem som ble drept da en ukjent gjerningsmann skjøt rundt seg på nyttårsfesten i den eksklusive nattklubben Reina.

Saudiarabiske tjenestemenn bekrefter at det er saudiarabere blant de drepte, men ikke hvor mange. Mediene i landet setter tallet til fem.

Flere andre arabiske og enkelte europeiske land melder om drepte borgere, det er snakk om tre jordanere, tre irakere, tre libanesere, to tunisiere, to indere, en israeler, en libyer, en kuwaiter og en belgier.

Myndighetene i Paris melder også om at en fransk-tunisisk kvinne er drept, det dreier seg om en av de to som er meldt døde av det tunisiske utenriksdepartementet.

Det er også flere utlendinger blant de 65 sårede. Norsk UD har ikke fått meldinger som tyder på at nordmenn er rammet av terrorangrepet.

Populært