Meny

40 mennesker fryktes omkommet i båtbrann i Indonesia

Brannen om bord i en passasjerbåt utenfor Indonesias hovedstad Jakarta på årets første dag, kan ha kostet 19 mennesker livet. Foto: Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

23 mennesker er funnet omkommet og 17 er savnet etter at det brøt ut brann om bord i en passasjerbåt i Indonesia på årets første dag.

Båten var på vei fra hovedstaden Jakarta til øya Tidung, et yndet utfartsmål rundt 50 kilometer fra den indonesiske hovedstaden, da brannen oppsto.

Det skal ha vært over 230 mennesker om bord i båten, men ingen kjenner det eksakte antallet. Passasjerlista omfattet bare rundt 100, men overlasting av båter er svært vanlig i området.

Brannen oppsto bare 15 minutter etter at båten la fra Muara Angke-havnen i Jakarta, forteller øyenvitner til MetroTV. Den skal ha brutt ut etter en eksplosjon i motorrommet som indonesiske myndigheter mener kan ha vært forårsaket av en elektrisk feil.

Fiskere i området plukket opp mange av passasjerene som hoppet til sjøs for å komme unna flammene. Totalt ble 194 reddet.

– Brannen ødela halvparten av båten. Rundt 22 skadde er brakt til sykehus og 23 omkomne er hentet opp av vannet, opplyser Seply Madreta i den lokale redningsetaten. Båtvraket er tauet tilbake til Jakarta.

TV-bilder fra dramaet viser den brennende båten og mennesker som ligger i vannet og roper om hjelp.

Populært