Kim: – Nord-Korea nær testing av interkontinentalt missil

Nord-Koreas leder, Kim Jong-un. Foto: Kcna/Reuters
Nord-Koreas leder, Kim Jong-un. Foto: Kcna/Reuters

Nord-Korea er inne i «siste fase» i utviklingen av et interkontinentalt ballistisk missil, sier landets leder Kim Jong-un.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi er i siste fase for en utskytingstest av det interkontinentale ballistiske missilet. Vi har seilt opp som en atommakt i 2016, sa Kim i en TV-sendt tale søndag.

Kim truet også med å styrke landets militære kapasitet med mindre USA slutter å holde felles øvelser med Sør-Korea, opplyser det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Siden 2011 har Nord-Korea sakte, men sikkert bygget opp og utvidet sitt atom- og rakettprogram. Nord-Korea gjennomførte i fjor to atomtester og en rekke rakettoppskytinger. Landet hevder det har gjort flere store tekniske gjennombrudd i arbeidet som har som mål å utvikle langdistanseraketter som kan nå det amerikanske fastlandet.

FN har fortsatt å skjerpe sanksjonene mot landet og medlemmer av den styrende eliten, men tilsynelatende uten særlig virkning. Verdensorganisasjonen har vedtatt resolusjoner med krav om at Nord-Korea stanser testing og utvikling av raketter og atomvåpen.

Les også:

Nord-Korea øvde på angrep mot presidenten i sør

Japan godkjenner rekordstort forsvarsbudsjett

FN skal stemme over nye Nord-Korea-sanksjoner

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden