Rekordmange flyktninger over Middelhavet til Italia

Et skip med flyktninger og migranter ankommer havnen i Augusta på Sicilia i Italia. Foto: Antonio Parinello / Reuters / NTB scanpix.
Et skip med flyktninger og migranter ankommer havnen i Augusta på Sicilia i Italia. Foto: Antonio Parinello / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

I løpet av året krysset 181.000 flyktninger og migranter Middelhavet og tok seg inn i Italia, ifølge tall fra italienske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det var et rekordår for ankomster, og til tross for alt svartsyn har Italia klart dette med stor verdighet. Og det ble gjort uten noen stor europeisk solidaritet, sier ansvarlig for innvandring i det italienske innenriksdepartementet, Mario Morcone til Reuters.

I 2015 lovet EUs medlemsland å fordele 40.000 asylsøkere fra Italia til andre land, men inntil videre er kun 2.654 kommet videre til andre land. Flere land har avvist å ta imot noen.

I løpet av 2016 er det også satt en dyster rekord i antall omkomne i forsøket på å krysse Middelhavet. Nesten 5.000 har druknet på ferden, opplyste FN før jul.

Selv om antall ankomster til Italia har økt, har det totale tallet på båtflyktninger som krysser Middelhavet gått ned. Før jul anslo Den internasjonale organisasjonen for migrasjonen (IOM) at til sammen 360.000 hadde krysset Middelhavet så langt, mot nærmere én million året før.

Les også:

Aldri har så mange omkommet i Middelhavet som i 2016

Minst 5.000 mennesker druknet i Middelhavet i år

Dømt til 18 års fengsel for migrantbåt-forlis

Personvernpolicy