Kreml lover represalier etter USAs sanksjoner

En talsperson for Kreml sier at Moskva kommer til å svare med «passende represalier» etter at USA ila Russland nye sanksjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kremls talsmann Dmitrij Peskov sier at president Vladimir Putin i løpet av kort tid kommer til å ta en beslutning om hvordan Russland skal svare på USAs sanksjoner.

– USA prøver å ødelegge amerikansk-russiske relasjoner, som allerede har nådd et bunnpunkt, sier Peskov, og legger til at Russland kommer til å svare på en «passende måte, basert på prinsippene om gjensidighet».

USAs president Barack Obama kunngjorde torsdag flere sanksjoner mot Russland. Blant annet utvises 35 diplomater.

USA anklager Russland for å stå bak hackerangrep blant annet mot Det demokratiske partiet i forbindelse med den amerikanske valgkampen. Russland avviser kategorisk anklagene.

– Vi avviser disse ubegrunnede og falske beskyldningene mot Russland, sier Peskov.

Moskva mener sanksjonene er et tegn på Washingtons aggressive utenrikspolitikk.

Det er knyttet usikkerhet til hvor effektive sanksjonene kommer til å være, ettersom Obama forlater Det hvite hus om tre uker.

Bakgrunn: Obama-administrasjonen med sanksjoner mot Russland

Den russiske ambassaden i Storbritannia har vist sin misnøye med USAs valg gjennom en melding på Twitter, hvor de skriver at de ser frem til at en ny administrasjon skal ta over i USA.

«President Obama utviser 35 russiske diplomater i en Déjà vu til den kalde krigen. Som alle, inkludert det amerikanske folk, gleder vi oss til å bli kvitt denne hjelpeløse administrasjonen» (ABC Nyheters oversettelse).

I meldingen har ambassaden inkludert et bilde av en and med ordet «lame» på. «Lame duck» er et uttrykk som gjerne brukes om politikere ved makten som ikke har muligheten til å bli gjenvalgt.

Personvernpolicy