Terrormistenkt tunisier løslatt i Berlin

40-åringen som ble pågrepet, mistenkt for å ha medvirket til terrorangrepet mot et julemarked i Berlin 19. desember, er løslatt og utenfor mistanke. Foto: Reuters / NTB scanpix
40-åringen som ble pågrepet, mistenkt for å ha medvirket til terrorangrepet mot et julemarked i Berlin 19. desember, er løslatt og utenfor mistanke. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 40 år gamle tunisieren som ble pågrepet av tysk politi onsdag, mistenkt for å ha medvirket til terroraksjonen mot et julemarked i Berlin, er løslatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Etterforskningen har vist at den pågrepne mannen ikke var kontakten til Anis Amri. Han er derfor løslatt, opplyser en talsmann for statsadvokaten i Berlin, Frauke Köhler.

24 år gamle Amri ble skutt og drept av italiensk politi 23. desember. Identitetspapirer og fingeravtrykkene hans ble funnet i førerhuset på vogntoget som ble brukt i angrepet mot julemarkedet, der tolv mennesker ble drept og 48 ble såret 19. desember.

I en video publisert av IS-talerøret Amaq sverger Amri troskap til den ytterliggående islamistgruppen og lover å hevne vestlige flyangrep i Syria og Irak.

Han oppfordrer videre muslimer i Europa til å utføre lignende angrep.

– Mitt budskap til korsfarerne: Vi har kommet for å slakte dere, svin, sier han i videoen.

Tysk påtalemyndighet bekreftet torsdag at videoen var ekte og at mannen i opptaket er Amri.

Les også:

Avis: Bremsesystem hindret flere døde i Berlin

Politirapport: Polsk lastebilsjåfør skutt timer før Berlin-angrep

Berlin-angriper skal ha bedt nevø drepe onkel