Ny FN-sjef vil møte Trump «så fort som mulig»

Påtroppende generalsekretær i FN, portugisiske António Guterres, ønsker et møte med Donald Trump så fort som mulig. Foto: Lucas Jackson / Reuters / NTB scanpix.
Påtroppende generalsekretær i FN, portugisiske António Guterres, ønsker et møte med Donald Trump så fort som mulig. Foto: Lucas Jackson / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Påtroppende FN-generalsekretær António Guterres sier han ønsker et møte med Donald Trump «så fort som mulig». Samtidig gjentar Trump sin krasse kritikk av organisasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Guterres sier at han er innstilt på å etablere en konstruktiv dialog med Trump og hans administrasjon.

– Jeg har hatt et ypperlig arbeidsmøte med Russlands president Vladimir Putin og jeg håper dette også vil være tilfellet med Donald Trump, sier Guterres i et intervju med den portugisiske TV-kanalen SIC. Han legger til at han ønsker at møtet skal skje så fort som mulig.

Les også: Guterres blir ny FN-sjef

Donald Trump har flere ganger kritisert FN og har varslet at politikken overfor organisasjonen vil bli endret når han tar over som president. Senest på en pressekonferanse onsdag gjentok Trump kritikken.

¬ FN hadde et voldsomt stort potensial, men lever ikke opp til potensialet. Når ser vi at FN løser problemer? De gjør ikke det. De skaper problemer, sa han.

Tidligere i uken hevdet Trump at FN «bare er en klubb hvor folk kommer sammen for å snakke og ha en trivelig stund».

Les også: António Guterres blir FNs neste generalsekretær

Personvernpolicy