Skuespiller Carrie Fisher er død

«Kraften er mørk i dag», tvitrer Billy Dee Williams, kjent som Lando Calrissian i Star Wars-filmene. En rekke kjendiser reagerer også med sorg på Carrie Fishers bortgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

The force is strong. I am one with the force. The force is strong. I am one with ... Thank you @carrieffisher for leading the resistance.

– Ordløs, tvitrer Mark Hamill, kjent som Luke Skywalker i Star Wars-filmene.

– Jeg er i dyp sorg over nyheten om Carries bortgang. Hun var en kjær venn som jeg hadde stor respekt for og som jeg så opp til. Kraften er mørk i dag, tvitrer Star Wars-kollega Billy Dee Williams, kjent som Lando Calrissian.

– Jeg trodde jeg hadde fått alt jeg ønsket meg under treet. Det fikk jeg ikke. Til tross for så mange tanker og bønner fra så mange. Jeg er svært, svært trist, tvitrer Anthony Daniels, kjent som C3PO.

– Jeg er svært trist over å ha fått vite om Carries bortgang. Hun var fantastisk å arbeide sammen med. Kondolanser til hennes venner, familie og fans i hele verden, tvitrer Darth Vader-skuespiller David Prowse.

– Ingen ord kan beskrive dette tapet. Carrie var det kraftigste lyset i ethvert rom hun kom inn i. Jeg kommer til å savne henne enormt, tvitrer Peter Mayhew, kjent som Chewbacca.

Kjendiser i kø

En rekke andre kjendiser griper også til Twitter for å uttrykke sin sorg.

– Jeg er i dyp sorg etter å ha mottatt budskapet om Carrie Fishers død. Jeg vil savne din erting. Et vidunderlig talent og lys har sluknet, tvitrer Star Trek-stjernen William Shatner.

– Da jeg var en ung mann, var Carrie Fisher den vakreste skapningen jeg noensinne hadde sett. Det viste seg at hun var vittig og smart også, tvitrer komiker Steve Martin.

– Hun var den mest strålende, morsomste, tapreste, snilleste, smarteste og søteste personen jeg noen gang har kjent. Et enormt slag å miste @carriefisher, tvitrer Stephen Fry.

Artistene Bette Midler, James Blunt og Cyndi Lauper er også blant flere kjendiser som har kommentert Fishers bortgang. Seth MacFarlane, hjernen bak animasjonsserien «Family Guy», der Fisher medvirket i flere episoder, sørger.

– Hvil i fred Carrie Fisher. En genialt morsom og talentfull kvinne. Vi kommer til å savne humoren din nå mer enn noen gang, tvitrer MacFarlane.

Spielberg og Disney

Canadas statsminister Justin Trudeau var den første regjeringssjefen til å omtale Fishers bortgang.

– Vi skal aldri glemme deg, Carrie. Måtte Kraften alltid være med deg, tvitrer han.

– Jeg har alltid hatt respekt for Carrie. Hennes bemerkninger fikk meg til å le og gape på samme tid. Hun trengte ikke Kraften. Hun var en naturlig kraft, av lojalitet og vennskap. Jeg kommer til å savne henne dypt, tvitrer Steven Spielberg.

– Millioner ble forelsket i henne som den urokkelige prinsesse Leia. Hun vil alltid ha en spesiell plass i Star Wars-fansens hjerter, og hos alle oss som var heldige til å kjenne henne personlig, sier Walt Disney-sjef Bob Iger i en uttalelse.

– Takk til alle som har omfavnet gavene og talentet fra min elskede og utrolige datter. Jeg er takknemlig for deres tanker og bønner som vi nå leder videre til hennes neste stoppested, uttaler Carrie Fishers mor, Debbie Reynolds.

Personvernpolicy