Tusenvis dukket opp i 15-årsdag i Mexico

Rubi Ibarra fra en liten landsby i Mexico fikk tusenvis av mennesker på besøk til 15-årsdagen etter at foreldrenes invitasjonsvideo tok av på nettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien var forberedt på at feiringen kunne bli folksom, etter at over en million mennesker hadde takket ja til arrangementet på sosiale medier.

En stor plakat med påskriften «Velkommen til 15-årsdagen min» var satt opp ved inngangen til festen på et jorde i landsbyen La Joya i delstaten San Luis Potosi. Flere telt og langbord med mat sto klare til gjestene, som i mange tilfeller hadde kommet langveisfra.

Bursdagsbarnet selv var tilsynelatende litt brydd av all oppmerksomheten og måtte få hjelp av familiemedlemmer for å komme seg forbi fotografer og reportere som flokket seg rundt henne.

Les også: Hvor mange trenger man før man finner to med bursdag samme dag?

– Alle velkomne

Festen fikk nasjonal og internasjonal oppmerksomhet tidlig i desember etter at en lokal fotograf la ut en video på nettet hvor jentas far beskriver den kommende festen og lover mat, underholdning, hesteløp og fete premier.

– Alle er hjertelig velkomne, sier faren.

Moren forklarte senere at han egentlig hadde ment alle i nabobygdene, ikke hele verden, men da var videoen allerede sett av millioner på YouTube. Flere mexicanske kjendiser har siden hyllet arrangementet og firmaer har kastet seg på bølgen ved å tilby rabatter og tilbud knyttet til feiringen.

Les også: Så vanlig er din bursdag

Billige flybilletter

Det mexicanske flyselskapet Interjet tilbød 30 prosent rabatt på flyturer til San Luis Potosi, med slagordet «Skal du på Rubis fest?»

Noen av de lokale innbyggerne håper at det kan komme noe godt ut av arrangementet for lokalsamfunnet.

– Mer enn noe annet kan dette gi oss oppmerksomhet, sånn at folk kan se arbeidsledigheten, sier Rutilio Ibarra.

Les også:

Slik feirer du bursdag billigst mulig

Kjæresten skulle bare feire kompisens bursdag

Personvernpolicy