Urd skaper problemer også i Danmark og Sverige

Et stillas flyr i vinden etter å ha løsnet fra en skole i Lund i Sør-Sverige. Ekstremværet Urd nådde Sverige og Danmark mandag kveld og natt til tirsdag. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
Et stillas flyr i vinden etter å ha løsnet fra en skole i Lund i Sør-Sverige. Ekstremværet Urd nådde Sverige og Danmark mandag kveld og natt til tirsdag. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ekstremværet Urd har skapt problemer også i Danmark og Sverige. Blant annet måtte Øresundsbroen stenges for all biltrafikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Broen ble stengt like etter klokka 22 mandag kveld og åpnet igjen like før klokka 3, opplyser danske veimyndigheter.

Mandag kveld ble det målt orkan styrke i vindkastene i det vestre og sørlige Sverige og i deler av Danmark.

Les også: Nødnettet sviktet under ekstremværet

Innstiller tog og busser

Langs den svenske vest- og sørkysten var det markant høyere vannstand enn normalt, og et stort antall ferjer ble innstilt. Det ble meldt om oversvømmelser i Göteborg, blant annet sto hele kaia ved Tysklands-terminalen under vann.

Flere buss- og togavganger ble innstilt og en rekke veibroer var stengt .

– Om man absolutt må ut og kjøre, så bør man velge større veier med atskilte kjørefelt, advarte Agneta Eklund i det svenske Trafikverket mandag kveld.

Les også: Urd har forlatt Sør-Norge

Tiltar i styrke

I Danmark var det vestkysten av Jylland som ble hardest rammet, og politiet ba folk holde seg innendørs og frarådet all kjøring som ikke er nødvendig.

Nord på Jylland ble det meldt om mange knuste ruter og mange trær som har veltet. I tillegg var det fare for oversvømmelser etter at vannstanden i Limfjorden steg til halvannen meter over normalen.

Ifølge danske og svenske meteorologer ventes Urd å tilta i styrke natt til tirsdag i det nordøstre Danmark og i det sørlige Sverige.

Personvernpolicy