– Berlin-mistenkt flyktet via Frankrike

Tunisieren Anis Amri, som antas å være gjerningsmannen i angrepet mot et julemarked i Berlin, skal ha blitt observert i Lyon i Frankrike mens han flyktet fra Berlin til Italia. Foto: Reuters / NTB scanpix
Tunisieren Anis Amri, som antas å være gjerningsmannen i angrepet mot et julemarked i Berlin, skal ha blitt observert i Lyon i Frankrike mens han flyktet fra Berlin til Italia. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Overvåkingsbilder viser at Anis Amri, den antatte gjerningsmannen fra angrepet i Berlin, dro fra Tyskland til Italia med tog via Frankrike, opplyser en tysk etterforskningskilde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge kilden ble en mann som samsvarte med signalementet til den etterlyste Amri, sett på overvåkingsbilder fra en perrong på togstasjonen i Lyon i Frankrike torsdag 22. desember.

– Han synes å ha vært alene på alle bildene, sier kilden, som ønsker å være anonym.

Anis Amri ble skutt og drept av italiensk politi i Milano natt til fredag. Han var da etterlyst, mistenkt for å stå bak lastebilangrepet mot et julemarked i Berlin forrige mandag. Tolv mennesker ble drept og nærmere 50 såret i angrepet.

Ekstremistgruppa IS har tatt på seg skylden for angrepet.