Pave Frans: Gud er i skyggen i julen

Pave Frans holder en baby Jesus-dukke under juleaftensmessen i Peterskirken i Vatikanet lørdag. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix
Pave Frans holder en baby Jesus-dukke under juleaftensmessen i Peterskirken i Vatikanet lørdag. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

 Julen er blitt tatt som gissel av en blendende materialisme som overskygger Gud og gjør folk blinde for sult, flyktninger og krig, sier pave Frans under juleaftenmessen i Peterskirken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Julen handler om ydmykhet, enkelhet og mysterier, ifølge paven. Den er tatt som gissel av verdslighet og må befris, sa han i en kommentar som ikke sto i manuset.

– Hvis vi vil feire julen på autentisk vis, må vi tenke på følgende: Den skjøre enkelheten i et lite, nyfødt barn, ydmykheten, hengivenheten i de svøpte klær. Gud er der, sier han, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Les også: Paven hardt ut mot skandalehungrige medier

Han benyttet også anledningen til å minne tilhørerne om å huske på de mindre heldige barna under høytiden.

– Tenk på barn som gjemmer seg under bakken for å unnslippe bombardering, på gaten i en stor by, i bunnen av en båt overfylt med flyktninger.

Paven er leder for verdens katolske befolkning på 1,2 milliarder mennesker. Rundt 10.000 deltok på messen i eller utenfor kirken julaften. Søndag holder paven 1. juledagstale til byen og verden – Urbi et Orbi – og juledagsmesse.

Les også: Paven: – Vi kristne må be de homofile om tilgivelse

Personvernpolicy