Kvinne som overlevde ti kilometers fall, er død

OVERLEVDE - OG DØDE: Vesna Vulovic, her på et bilde fra 15. februar 2008, overlevde en flystyrt fra 10.000 meters høyde.
OVERLEVDE - OG DØDE: Vesna Vulovic, her på et bilde fra 15. februar 2008, overlevde en flystyrt fra 10.000 meters høyde. Foto: Marko Drobnjakovic / AP/NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyvertinnen som ble funnet i live etter et fall på over 10.000 meter etter en eksplosjon i et fly for 34 år siden, er funnet død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vesna Vulovic fra det daværende Jugoslavia var 22 år gammel da hun jobbet på DC 9-flyet som i januar 1972 eksploderte over en landsby i det som den gangen var Tsjekkoslovakia.

Hun ble funnet død i sin leilighet i Beograd av venner julaften, skriver nyhetsbyrået Tanjug lørdag. Årsaken til dødsfallet er ikke kjent.

Vulovic var den eneste som overlevde bombeangrepet 26. januar for snart 45 år siden. 23 passasjerer og mannskapet på fem ble drept. Hun ble funnet i live etter i flyets haleseksjon av redningsmannskapene. Hun ble brakt til sykehus, der hun lå i 16 måneder, de første 27 døgnene var hun bevisstløs. Bomben var plassert i bagasje av en kroatisk opprørsgruppe. Flyet var på vei fra Stockholm til Zagreb.

Vulovic er i Guinness rekordbok for å ha overlevd det lengste fallet uten fallskjerm.