Russland har sendt militærpoliti til Aleppo

En regjeringslojal militssoldat fotografert i ruinene av Carlton Hotel i Aleppo 17. desember. Foto: Omar Sanadiki / Reuters / NTB scanpix
En regjeringslojal militssoldat fotografert i ruinene av Carlton Hotel i Aleppo 17. desember. Foto: Omar Sanadiki / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Russland har utplassert flere hundre militærpoliti til Aleppo for å «opprettholde orden» i den syriske storbyen, opplyser forsvarsminister Sergej Sjoigu.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bashar al-Assads russiskstøttede regime gjenerobret denne uka Aleppo fra opprørere, fire år etter at halve byen havnet på opposisjonens hender.

– Vi sendte i går kveld inn en bataljon med militærpoliti for å opprettholde orden i de frigjorte territoriene, sier Sjoigu til Russlands president Vladimir Putin fredag.

En russisk bataljon består normalt av mellom 300 og 400 soldater. Det russiske militærpolitiet er underlagt de væpnede styrkene og har som oppgave å sikre orden og disiplin i hæren.

Putin hyller gjenerobringen av Aleppo og kaller det et veldig viktig ledd i normaliseringen av Syria. Russiske medier rapporterte tidligere i desember at et større antall tsjetsjenere blitt sendt inn som militærpoliti i Syria.

Russland gikk for alvor inn i krigen på Assads side i september i fjor. Siden har russerne gjennomført 71.000 flyangrep i landet. Aktivister og menneskerettsgrupper har flere ganger anklaget den russisk-syriske koalisjonen for å ha bombet sykehus, skoler og andre sivile mål.

Les også:

Putin: – Gjenerobringen av Aleppo svært viktig for Syria

– Aleppo et stort tap for opprørerne

Frykter Idlib blir det neste Aleppo

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden