Indiske myndigheter: – Vil representere indisk mor i norsk barnevernssak

Indias utenriksminister Sushma Swaraj bekrefter på Twitter at myndighetene vil representere en indisk mor i en barnevernssak i Norge.
Indias utenriksminister Sushma Swaraj bekrefter på Twitter at myndighetene vil representere en indisk mor i en barnevernssak i Norge. Foto: Gemunu Amarasinghe / AP / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den indiske utenriksministeren sier myndighetene har fått forespørsel om hjelp fra mor som har blitt fratatt sin sønn (5) i Norge etter mistanke om fysisk mishandling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nok en gang involverer andre lands myndigheter seg i en norsk barnevernssak. Denne gangen dreier saken seg om en fem år gammel gutt ble hentet av barnevernet i barnehagen fordi foreldrene mistenkes for barnemishandling, skriver Hindustantimes.com.

På Twitter skriver den indiske utenriksministeren Sushma Swaraj at hun har bedt den indiske ambassadøren i Norge om å få tilsendt en rapport om saken og har mottatt denne.

Hun skriver videre at femåringen og faren er norske statsborgere, mens moren er indisk statsborger.

– Vi vil representere etter forespørsel fra moren, som er indisk statsborger, skriver Swara.

Guttens far har uttalt til The Indian Express at barnevernet tok forvaring av gutten 13. desember. De skal ha hentet ham i barnehagen uten å varsle foreldrene på forhånd. Samme dag skal kona hans ha blitt hentet av politiet og tatt inn til avhør.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da foreldrene ba om en forklaring, skal de ha fått vite at de var mistenkt for å ha banket opp gutten, sier faren til avisa.

Foreldrene benekter å ha mishandlet gutten.

Les også: Horne i 2013: – Virker som barnevernet har sine egne lover over norsk lov

Dette er den tredje barnevernssaken i løpet av fem år der indiske familier har vært involvert, som indiske myndigheter har engasjert seg i, skriver avisa.

Tidligere i høst kom det frem at en rekke land har kontaktet norske myndigheter for å diskutere barnevernet etter flere omdiskuterte saker der foreldre er fratatt barna sine.

Les saken: Norsk barnevern under angrep

Det har også vært demonstrasjoner mot norsk barnevern i en rekke land.

Forsker Jan Storø har tidligere uttalt til ABC Nyheter at myndighetene må være tydeligere når barnevernet får gjennomgå internasjonalt.

Les saken: – Hvor er politikerne når barnevernet filleristes i utlandet