To utlendinger blant ofrene i Berlin

Innbyggere i Berlin deltar i en motdemonstrasjon mot høyrepopulister som mener at statsminister Angela Merkels flyktningpolitikk er en viktig årsak til terrorangrepet mandag. Foto: Christian Mang / Reuters / NTB scanpix
Innbyggere i Berlin deltar i en motdemonstrasjon mot høyrepopulister som mener at statsminister Angela Merkels flyktningpolitikk er en viktig årsak til terrorangrepet mandag. Foto: Christian Mang / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En italiensk kvinne på 31 år og en 60 år gammel israelsk kvinne er blant de tolv dødsofrene for terrorangrepet mot et julemarked i Berlin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italienske myndigheter bekreftet torsdag at Fabrizia Di Lorenzo (31) mistet livet da en lastebil pløyde inn på julemarkedet mandag kveld. Hun var bosatt i Berlin der hun fikk jobb i et transportfirma etter å ha vært Erasmus-student i byen. Hun var på julemarkedet for å kjøpe julegaver og skulle ha fløyet hjem til Italia på juleferie denne uken, ifølge familien.

Dalia Elyakim (60) fra Israel ble også drept i angrepet. Hun var i Berlin sammen med sin ektemann Rami.

Etter terrorangrepet mandag ble hun meldt savnet, hvorpå hennes to voksne barn kom til Berlin for å støtte sin far og hjelpe til med å finne moren.

Onsdag bekreftet det israelske utenriksdepartementet at Elyakim var blant de drepte.

Les også: Berlin-mistenkt etterlyst over hele Europa

Personvernpolicy