Stor politiaksjon i Danmark etter tips om Berlin-ettersøkt

Dansk politi fortsetter å etterforske Grenaa Havn, etter at de fikk tips om at den etterlyste fra lastebilangrepet i Berlin hadde blitt sett i området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Østjyllands politi gjennomførte natt til torsdag en omfattende aksjon der både helikoptre og hundepatrulje var involvert, men fant ingenting som tydet på at Anis Amri (24), som er mistenkt for å ha gjennomført lastebilmassakren i Berlin, befant seg der.

Patruljerer fortsatt

– Ingenting tyder på at den etterlyste mannen befinner seg ute i Grenaa. Men vi er fortsatt til stede i området med x antall patruljer, og hvis noen ser noe mistenkelig, må de kontakte oss, sier sjefinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Han opplyser at politiet i Aarhus ble tipset av en mann som var ute og luftet hunden sin onsdag kveld, og som «var sikker på at han hadde sett den etterlyste mannen».

Ifølge politiet vil politiet fortsette å patruljere området for at folk skal føle seg trygge.

Ferje gjennomsøkt

I forbindelse med aksjonen gjennomsøkte politiet også en ferje fra Stena Line.

– Ferja måtte ligge igjen ved kaia med passasjerer ombord i en time etter ankomst. Deretter gjennomsøkte politiet alle kjøretøy i forbindelse med avgang, sier Jesper Waltersson, pressesjef for Stena Line, til nyhetsbyrået TT.

Ferja kom seg først av gårde mot Varberg i Sverige ved 5-tiden, om lag fire timer forsinket.

Amri er mistenkt for å ha kjørt en lastebil inn i et julemarked i Berlin, der tolv mennesker ble drept og 48 såret. Tysk politi har utlovet en dusør på 900.000 kroner for opplysninger som kan føre til pågripelse av 24-åringen, som regnes som bevæpnet og farlig.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden