Indonesisk politi mener å ha avverget terrorangrep

TANGERANG: Indonesisk politi slo til mot antatte terrorister i byen Tangerang og drepte tre personer.
TANGERANG: Indonesisk politi slo til mot antatte terrorister i byen Tangerang og drepte tre personer. Foto: Adi Weda / EPA
Artikkelen fortsetter under annonsen

Indonesisk politi har drept tre menn som ifølge myndighetene planla et terrorangrep i løpet av jula.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mennene ble drept onsdag et par mil utenfor hovedstaden Jakarta. I stedet for å overgi seg til politiet, skal de ha kastet en bombe og skutt mot politiet.

– Heldigvis eksploderte ikke bomben, og vi reagerte med hard hånd, sier en talsmann for politiet.

Gruppen planla ifølge politiet å knivstikke en politimann på en politistasjon, for så å utføre et selvmordsangrep når folk stimlet sammen. De skal ha tilhørt en gruppe der enkelte medlemmer også har sverget troskap til IS.

Planen ble avslørt etter at et medlem av gruppen ble pågrepet tidligere onsdag.

De tre mennene ble drept mindre en to uker etter at politiet pågrep fire personer som politiet mener er ytterliggående islamister, deriblant en kvinnelig selvmordsbomber. De skal ha planlagt angrep på en vaktpost ved presidentpalasset.

Indonesia ble rammet av en rekke blodige terrorangrep på 2000-tallet. Blant annet ble over 200 mennesker drept i bombeangrepet på Bali i 2002.

Indonesia er verdens mest folkerike muslimske land. Det antas av flere hundre indonesiere har reist til Syria for å slutte seg til IS og andre jihadistgrupper.