Google vil bremse upålitelig informasjon

FALSKE NYHETER: Nettgiganten Google jobber med å forhindre at falske nyheter og upålitelige nettsider dominerer nettsøk. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FALSKE NYHETER: Nettgiganten Google jobber med å forhindre at falske nyheter og upålitelige nettsider dominerer nettsøk. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Google jobber med å luke ut informasjon fra upålitelige kilder etter å ha blitt gjort oppmerksom på at holocaust-fornektere dominerer nettsøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I forrige uke viste avisen The Guardian at det politisk høyreorienterte nettstedet Sormfront topper svarene på spørsmålet «Skjedde holocaust?», skrevet på engelsk. I en uttalelse fra nettgiganten Google står det at deres mål er å tilby pålitelige svar og samtidig ivareta bredde og variasjon i innhold fra ulike kilder.

– Å bedømme hvilke sider som best svarer på spørsmål og andre søk er en utfordring, og vi får det ikke alltid til, opplyser selskapet bak verdens ledende søkemotor.

– Når upålitelig informasjon treffer høyt i svar på nettsøk, velger vi å utvikle metoder for å løse problemene, framfor å fjerne nettsidene manuelt, heter det i uttalelsen. Selskapet legger til at de kontinuerlig endrer algoritmene for å kunne viderebringe mer troverdig innhold og bidra til høyere kvalitet på nett.