180.000 reddet av kystvakten i Italia i år

Migranter og flyktninger venter på å gå i land i Sicilia i Italia 14. desember. Foto: Antonio Parrinello / Reuters / NTB scanpix
Migranter og flyktninger venter på å gå i land i Sicilia i Italia 14. desember. Foto: Antonio Parrinello / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det har vært rekordår for den italienske kystvakten med 180.000 personer hentet og reddet opp av Middelhavet hittil i 2016.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har plikt til ikke å la disse menneskene dø. Hvis vi ikke gjør det, blir vi stilt til ansvar for det i det italienske rettssystemet. Det er også et spørsmål om menneskelig godhet, sier Filippo Marini, talsperson for kystvakten.

Rundt 170.000 mennesker ble reddet i Middelhavet på vei til Europa i 2014. 153.000 mennesker ble hentet opp i 2015 og hittil i år er det nesten 180.000 personer, inkludert de 4.000 som ble reddet i forrige uke.

Les også: Grufulle historier fra ny tragedie i Middelhavet

Flyktninger og migranter kommer oftere i flere små båter, framfor større trebåter, som har ført til en 40 prosents økning i antall båter reddet i år. Flere gummibåter skaper problemer for kystvakten fordi de er vanskelig å få øye på, og flere av dem er ikke utstyrt med satellittelefon, forteller Sergio Liardo ved redningssentralen i Roma.

De 11.000 ansatte i kystvakten har ansvar for maritim sikkerhet og beskytte økosystemet, samt regulere fiskeindustrien langs den 8.000 lange italienske kysten. På grunn av en dårligere utrustet kystvakt i kriserammede Libya har redningssentralen i Roma i realiteten ansvaret i det meste av internasjonalt farvann mellom de to landene.

Les også:

Dømt til 18 års fengsel for migrantbåt-forlis

Ny flyktningtragedie i Middelhavet

Listhaug enig: – Send flyktningene og migrantene tilbake til Afrika

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden