Angripere drept etter drap på sivile i Jordan

Jordanske politifolk holder vakt nær borgen i Karak. Foto: Muhammad Hamed / Reuters / NTB scanpix
Jordanske politifolk holder vakt nær borgen i Karak. Foto: Muhammad Hamed / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En aksjon mot en gruppe bevæpnede menn som søkte tilflukt i en korsfarerborg etter å ha drept ti personer i Jordan, er avsluttet etter at fire angripere ble drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire omtales som «lovløse terrorister» av de jordanske sikkerhetsstyrkene som sto bak aksjonen. Det er ingen opplysninger om det er flere angripere bak søndagens voldeligheter i byen Karak. To jordanske sivile, en canadisk kvinne og sju politimenn ble drept i kryssilden mellom de væpnede mennene og politiet. Ytterligere 27 personer, både politi og sivile, ble såret, noen av dem alvorlig.

Bakgrunn: Ti drept i skytedrama i Jordan

Sikkerhetsstyrkene har funnet bombebelter, våpen og store mengder sprengstoffer i forbindelse med aksjonen, opplyser myndighetene ifølge Reuters. Atskillige turister befant seg ved den kjente Karak-festningen, som er en populær turistattraksjon i Jordan. Ifølge avisa Al-Ghad tok de væpnede mennene 14 gisler etter angrepet ved festningen. Angrepet var rettet mot flere politipatruljer, melder Al Jazeera. Sikkerhetsstyrker sperret deretter av festningen og begynte å skyte mot de væpnede mennene som hadde forskanset seg på innsiden.

De besøkende ble hjulpet ut da sikkerhetsstyrkene rykket inn.

Det er ikke kjent om mennene er en del av en militant gruppe, men Jordan er med i den vestlige koalisjonen mot IS. Landet har hittil vært forskånet for den blodige uroen som har rammet nabolandene Syria, Irak og Egypt.

Les også:

Amnesty: – 75.000 syrere strandet i ingenmannsland

– Jordan videresolgte amerikanske våpen

Norskiraker terrordømt i Jordan

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden