FBI enig med CIA om russisk innblanding i USA-valget

Se video.

FBI stiller seg bak CIAs konklusjon om at Russland blandet seg inn i det amerikanske valget for å hjelpe Donald Trump med å vinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver avisen The Washington Post fredag. Ifølge avisen deler FBI-sjefen James Comey CIAs oppfatning om at Russland grep inn med ønske om å skade Hillary Clintons valgkamp og hindre henne i å vinne valget.

Også James Clapper, sjef for etterretningstjenesten National Intelligence, skal ifølge avisen støtte CIA-rapporten. Dermed er lederne for alle de tre sikkerhetsbyråene i USA enige i synet om at Russland blandet seg direkte inn via hacking.

Les også: Clinton mener russisk innblanding bidro til valgtap

Avtroppende president Barack Obama sa på en pressekonferanse i Det hvite hus fredag at han er bekymret for hackerangrepene.

– Det er viktig å analysere hendelsene og unngå at noe lignende skjer i framtiden. Jeg tror ikke noen amerikanere vil ha dette. Det bekymrer meg, og det burde bekymre alle, sa han og oppfordret påtroppende president Donald Trump om å gå med på at det iverksettes en uavhengig etterforskning av saken.

Trump har gjentatte ganger avvist påstanden om russisk innblanding.

Personvernpolicy