Maduro stenger grensa mot Colombia

Venezuelas president Nicolás Maduro stenger grensa til Colombia i et forsøk på å stabilisere økonomien. Foto: Reuters / NTB scanpix
Venezuelas president Nicolás Maduro stenger grensa til Colombia i et forsøk på å stabilisere økonomien. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venezuelas president Nicolás Maduro stenger grensa mot Colombia i 72 timer. Han anklager USA-støttet mafia for å destabilisere landets økonomi ved å hamstre pengesedler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har tatt beslutningen om å stenge grensa mot Colombia i 72 timer, sier Maduro i en TV-tale, og legger til at det var et «vanskelig», men «uunngåelig» valg.

Grensesperringen kommer dagen etter at Maduro fjernet Venezuelas største pengeseddel på 100 bolivarer fra sirkulasjon i et forsøk på å stabilisere økonomien.

Ifølge presidenten har myndighetene funnet ut at milliarder av bolivarer, i bunker av 100-bolivar-sedler, er gjemt bort av internasjonal mafia i colombianske og brasilianske byer. Han mener USA står bak et komplott for å destabilisere Venezuelas økonomi.

Venezuela sliter med lave oljepriser og høy inflasjon, anslått av Det internasjonale pengefondet (IMF) til å nå 475 prosent i år. 100-bolivar-seddelen er nå så lite verdt at regjeringen har planer om utstede nye sedler og mynter med høyere verdi for å få økonomien under kontroll.