Santos: – Det er stor mistillit mellom oss og FARC

Fredsprisvinner Juan Manuel Santos under en pressekonferanse i regjeringens representasjonsbolig i Oslo søndag formiddag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Fredsprisvinner Juan Manuel Santos under en pressekonferanse i regjeringens representasjonsbolig i Oslo søndag formiddag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredsprisvinner Juan Manuel Santos sier at det fortsatt er et stort gap mellom colombianske myndigheter og FARC-geriljaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er enorm mistillit etter 52 år med krig, spesielt blant det colombianske folk. Det er en utfordring å forandre 52 år med krigsmentalitet, men man må sakte, men sikkert nå målet, sa Santos på en pressekonferanse med statsminister Erna Solberg (H) søndag.

– FARC stoler heller ikke på myndighetene, men vi må være medgjørlige og det samme må de, fortsatte Colombias president.

Santos benyttet anledningen til nok en gang å takke Norge for hjelpen med å få til en fredsavtale.

– Jeg vil takke utenriksministeren, statsministeren, norske myndigheter og det norske folk. Avtalen har betydd enormt mye for å få en slutt på den vestlige halvkules siste konflikt. Det hadde ikke vært mulig uten norsk hjelp, sa han.

Han fortalte videre at under gallamiddagen til ære for fredsprisvinneren møtte han både kong Harald og dronning Sonja, samt hadde flere gode samtaler med utenriksminister Børge Brende (H) og Solberg.

Les også: Solberg og Santos har diskutert veien videre