Tyskland vil forlenge grensekontrollen ytterligere

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyskland ønsker på fortsette sin grensekontroll også etter februar, og landet har allerede diskutert dette med andre EU-land, melder flere medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Planen er å fortsette grensekontrollen fram til det tyske valget er avholdt, noe som skal skje i andre halvår 2017, skriver avisen Welt am Sonntag. Opprinnelig skulle grensekontrollen avvikles i februar.

Ifølge Der Spiegel ble den mulige forlengelsen tatt opp av Tyskland på et møte mellom europeiske diplomater i Brussel. På møtet sa en representant fra EU-kommisjonen at Tyskland må være mer konkret når de begrunner forlengelsen med terrortrussel.

Der Spiegel skriver også at representanter for Tysklands regjering mener kontrollen med de ytre grensene i EU ikke er god nok. Det skal også foreligge informasjon om at enkelte av flyktningene som har kommet til Tyskland, er terrorister.

– Dersom EU-kommisjonen ikke tillater oss å utvide kontrollen, noe jeg har vanskelig for å se for meg, må Tyskland ta en selvstendig avgjørelse om å fortsette å kontrollere grensen mellom Bayern og Østerrike, sier politiker Stephan Mayer til Welt am Sonntag.

Tyskland er en del av Schengen, men er ett av flere land som har innført grensekontroller i kjølvannet av at det kom over én million migranter til Europa i fjor.