Fagforeningsleder slår tilbake mot Trump

Donald Trump slengte med leppa mot fagforeningsleder Chuck Jones på Twitter. Nå ber Jones den påtroppende presidenten om å underbygge påstander han har kommet med.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Påtroppende president Trump overreagerte. Han burde ha kommet ut og forsøkt å rettferdiggjøre tallene sine, sier fagforeningslederen i United Steelworkers Local 1999 i Indianapolis i Indiana til CNN.

Trump og hans kommende visepresident, Indiana-guvernør Mike Pence, besøkte Carrier Corporations fabrikk i Indianapolis 1. desember for å feire avtalen som reddet den. Ifølge Trump tilsvarte det 1.100 arbeidsplasser.

Etter kunngjøringen sa Jones at det var nærmere 800 arbeidsplasser.

– Er vi fornøyd med at noen av jobbene ble reddet? Ja, uten tvil. Men Trump sier at flere arbeidsplasser ikke kommer til å forlate landet, og jeg tror vi har bruk for litt mer ærlighet, sa han til nyhetsbyrået AP.

Sent onsdag tvitret Trump: «Chuck Jones, som er president i United Steelworkers 1999, har gjort en elendig jobb for å representere arbeidstakere».

Den lokale fagforeningen representerer arbeiderne på fabrikken.

I en annen tweet foreslo Trump at Jones «bør bruke mer tid på å jobbe, mindre tid på å snakke» og at fagforeningen bør «redusere kontingenten».

Rundt 30 minutter etter Trumps meldinger begynte Jones å få sjikanerende telefonsamtaler.

– Jeg har gjort denne jobben i 30 år, og jeg har hørt alt fra folk som ønsker å brenne ned huset mitt eller skyte meg, men jeg kan håndtere folk som kommer med dumme uttalelser og gå videre, fortalte han MSNBC.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden