BBC i Bangkok truet etter kongebiografi

<p>NY SJEF: Thailands nye konge er tidligere kronprins Maha Vajiralongkorn. Foto: Athit Perawongmetha / Reuters / NTB scanpix.</p>
NY SJEF: Thailands nye konge er tidligere kronprins Maha Vajiralongkorn. Foto: Athit Perawongmetha / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

En biografisk artikkel om Thailands nye konge har ført til at BBCs kontor i Bangkok er stengt mens politiet etterforsker kringkasteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ansatt på BBCs kontor i Thailands hovedstad sier at kontoret har holdt stengt siden mandag på grunn av flere trusler på sosiale medier.

Det er en biografi om Thailands kong Rama X som har ført til at politiet nå etterforsker BBC.

Onsdag advarte Thailands statsminister Prayut Chan-ocha utenlandske medier mot å bryte landets strenge lover mot majestetsfornærmelser, og han sa da at BBC også må følge de samme reglene som andre.

– Hvis de har kontor i Thailand, der thailandske journalister jobber for dem, så vil de bli tiltalt for brudd på loven, sa Prayut.

Det er ikke kjent om politiet først og fremst etterforsker thailandske borgere som jobber for BBC i Bangkok, eller om også utenlandske journalister risikerer å involveres i et eventuelt søksmål.

Brudd på loven om majestetsfornærmelse kan resultere i 15 års fengsel.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden