Livstidsstraff etter at toåring døde i varm bil

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i USA er dømt til livstids fengsel for å ha etterlatt sin 22 måneder gamle sønn for å dø i en varm bil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktor Chuck Boring sier gutten døde «på det mest pinefulle, grusomme, utenkelige vis» etter å ha sittet i farens bil en varm junidag i den amerikanske delstaten Georgia for drøyt to år siden.

Den dømte 36-åringen sier han glemte å levere sønnen i barnehagen den dagen og ikke innså at han hadde etterlatt gutten i bilen før han hadde kjørt et stykke på vei hjem etter at arbeidsdagen var over. Aktoratet mener derimot at mannen gjorde det med overlegg fordi han ønsket å bli fri fra familieforpliktelser.

Etterforskningen viste at faren hadde søkt på nettet om hvordan det var å leve uten barn, og hvordan overleve et fengselsopphold. Han hadde også sett videoer med dyr som døde etter å ha blitt etterlatt i bil i solen. En politietterforsker sa at de også fant seksualiserte meldinger 36-åringen sendte til seks forskjellige kvinner mens sønnen hans satt i den varme bilen. En av mottakerne var 17 år gammel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

36-åringen ble funnet skyldig i drap, barnemishandling og seksuell utnyttelse av mindreårige. Det siste punktet gjelder meldingen til 17-åringen.

I tillegg til livstidsdommen for drapet på sønnen, ble mannen idømt en tidsbestemt straff på 32 år. Det er vanlig i amerikansk rettspraksis at det utmåles straff for hvert enkelt tiltalepunkt og at disse summeres for å komme fram til den endelige straffen.