33 brannofre i Oakland identifisert

Folk har lat ned blomster ved brannstedet i Oakland. Foto: Lucy Nicholson / Reuters / NTB scanpix
Folk har lat ned blomster ved brannstedet i Oakland. Foto: Lucy Nicholson / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

33 av de 36 som mistet livet i fredagens brann i et kunstnerkollektiv i Oakland i California er identifisert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til amerikanere, er det personer fra Finland, Korea og Guatemala blant de omkomne, opplyser sheriff Gregory Ahern i Alameda fylke, ifølge CNN. Søndag måtte redningsmannskapene avbryte arbeidet sitt etter å ha stått på i 52 timer. Årsaken er at bygningen som brant er svært ustabil.

– Det jobbes med å stabilisere bygningen slik at søket og etterforskningen kan fortsette, opplyste en talsmann for brannmannskapene på en pressekonferanse mandag, skriver USA Today.

Det var lenge fryktet at det kunne ligge enda flere døde i brannruinene, men Ahern sier mandag ettermiddag at han ikke lenger tror de vil finne flere omkomne.

– Men det er umulig å være helt sikre før arbeidet her er avsluttet, sier han.

Parallelt med redningsarbeidet er etterforskningen av brannen i gang. Statsadvokat Nancy O'Malley sier det ikke er avklart om det har skjedd noe ulovlig i forbindelse med brannen, men hun utelukker ikke at saken kan munne ut i siktelse og tiltale for drap, enten uaktsomt eller overlagt.

– Det er for tidlig å spekulere. Vi har så vidt begynt etterforskningen, og vi skylder lokalsamfunnet og dem som mistet livet i brannen – og dem som overlevde – å være metodiske og grundige og ta den tiden som trengs til å undersøke alt som kan være bevismateriale, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden