– Presidenten ber Matteo Renzi vente med å gå av

Statsminister Matteo Renzi går av etter at han ikke fikk flertallet med seg i en folkeavstemning om grunnlovsreformer. Foto: Reuters / NTB scanpix
Statsminister Matteo Renzi går av etter at han ikke fikk flertallet med seg i en folkeavstemning om grunnlovsreformer. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Italias president Sergio Mattarella ber statsminister Matteo Renzi vente med å gå av til nasjonalforsamlingen har vedtatt neste års budsjett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Renzi møtte president Mattarella mandag kveld for formelt å søke avskjed etter at han søndag tapte en folkeavstemning om å innføre grunnlovsreformer.

President Mattarella godtar avskjedssøknaden, men han har samtidig bedt Renzi om å bli sittende inntil neste års statsbudsjett er vedtatt i nasjonalforsamlingen, noe som trolig vil finne sted førstkommende fredag. Det opplyser presidentens kontor.

Renzi og Mattarella møttes også tidligere på mandagen, men da var møtet av privat karakter.

Renzi utlyste tidligere i år folkeavstemning fordi han ønsket å styrke regjeringens makt på bekostning av Senatet og regionale og lokale myndigheter. Målet hans var å bidra til mer politisk stabilitet i et land som har hatt 60 regjeringer de siste 68 årene.

Les også:

Folkeavstemningen i Italia kan være et forvarsel

Økonomisk uro etter Italia-avstemning

Presidenten bestemmer Italias neste steg

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden