Mange fryktes døde i brann i nattklubb i California

<p>Brannmannskapene fant ingen tegn til at røykvarslere ble aktivert da brannen brøt ut, og den toetasjes bygningen hadde heller ikke noe sprinkleranlegg.</p>
Brannmannskapene fant ingen tegn til at røykvarslere ble aktivert da brannen brøt ut, og den toetasjes bygningen hadde heller ikke noe sprinkleranlegg. Foto: @oaklandfirelive / Handout / EPA

Myndighetene tar høyde for at opptil 40 mennesker har omkommet i brannen i et festlokale i Oakland, opplyser sheriffens kontor til AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannvesenet i den amerikanske byen opplyste tidligere lørdag at ni mennesker er funnet døde, mens 25 personer ikke er gjort rede for.

Et ukjent antall mennesker var i bygningen da brannen brøt ut under en elektronikafest like etter klokka 23.30 lokal tid fredag i Fruitvale utenfor San Francisco.

De fleste av de ni som er funnet døde, befant seg i andre etasje i bygningen, opplyser brannsjef Teresa Deloach-Reed til East Bay Times. Ytterligere 25 personer er fortsatt ikke gjort rede for.

Elektronikaartisten Golden Donna skulle spille under en konsert i lokalene fredag kveld, skriver BBC . På sosiale medier er det mange som savnet venner eller familiemedlemmer etter brannen, og flere av dem etterlyser lørdag morgen fortsatt sine kjære på arrangementets Facebook-side.

Kunstnerkollektiv

Bilder publisert på Twitter viser store flammer og mye røyk som stiger opp av taket på bygningen.

Brannmannskapene fant ingen tegn til at røykvarslere ble aktivert da brannen brøt ut, og den toetasjes bygningen hadde heller ikke noe sprinkleranlegg.

– Vi må fortsatt gjøre et grundigere søk i bygningen, og vi vet ikke antallet på andre mulige ofre, sier Deloach-Reed til East Bay Times.

Det er uklart hvor mange som var til stede i bygningen da det tok til å brenne. Over 190 personer har sagt at de var til stede på Facebook-arrangementet.

Bygningen huser rundt 50 personer og er et kunstnerkollektiv, skriver lokale medier.

– Huden flasset av

En av beboerne, fotografen Bob Mule, kom seg ut i tide og overlevde brannen. Han forteller at han forsøkte, men mislyktes i å hjelpe en venn med å komme seg ut av den brennende bygningen.

– Det var for varmt, for mye røyk, jeg måtte komme meg ut. Jeg følte bokstavelig talt at huden min flasset av, mens lungene mine ble kvalt av røyk. Jeg fikk ikke brannslukningsapparatet til å virke, sier han til East Bay Times.

55 brannmannskaper bisto i slukningsarbeidet, og først morgenen etter kunne brannvesenet erklære at flammene var under kontroll.

Politietterforskere skal granske åstedet, opplyser brannsjefen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden