Flyselskap mister lisensen etter styrt i Colombia

71 av de 77 som var om bord i flyet som styrtet utenfor Medellín i Colombia, omkom i ulykken. Foto: Reuters / NTB scanpix
71 av de 77 som var om bord i flyet som styrtet utenfor Medellín i Colombia, omkom i ulykken. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det bolivianske charterselskapet bak flyet som styrtet i Colombia, har mistet lisensen til å fly på ubestemt tid. 71 personer døde i styrten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avgjørelsen kommer etter at piloten i stor grad har fått skylden for styrten. Flyet hadde ikke drivstoff på tankene da det styrtet og skulle ha etterfylt under en mellomlanding.

Bolivianske myndigheter opplyser at flyselskapet LAMIAs lisens er inndratt og at det er satt i gang etterforskning av selskapet. I tillegg er ledelsen i landets luftfartsmyndigheter og flyplassadministrasjon suspendert inntil etterforskningen er over.

Charterselskapet LAMIA har spesialisert seg på å fly latinamerikanske fotballag og har transportert både lokale lag og landslag i regionen, inkludert superstjerner som Lionel Messi.

Flyet styrtet i en fjellside nær Medellín i Colombia tirsdag. 71 av de 77 om bord omkom i styrten, blant dem sju besetningsmedlemmer, 21 brasilianske journalister og 19 av spillerne på det brasilianske fotballaget Chapecoense.

Bakgrunn: Flygeren får skylden for flystyrt i Colombia

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden