Trump vil straffe selskaper som flagger ut

Donald Trump lover å straffe selskaper som flytter virksomhet ut av USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin første omfattende politiske tale etter presidentvalget understreket Trump torsdag behovet for å bevare arbeidsplasser i USA.

– Selskaper vil ikke lenger kunne forlate USA uten at det får konsekvenser, sa den påtroppende presidenten under et besøk hos air condition-produsenten Carrier i Indianapolis i delstaten Indiana.

Han lovet at det vil bli «veldig, veldig vanskelig» å flytte virksomhet utenlands. Talen ble holdt samtidig som Trump presenterte en avtale med Carrier, som har lovet å beholde arbeidsplasser innenlands.

Les også: Trump vil ha bedre avtale med Cuba

Seiersferd

Under valgkampen nevnte Trump en rekke ganger Carrier, som hadde planer om å kutte over tusen stillinger, legge ned fabrikken i Indianapolis og flytte produksjonen til Mexico. Nå skal selskapet ha lovet at minst 800 av de amerikanske ansatte får beholde jobbene.

Trump besøkte fabrikken sammen med påtroppende visepresident Mike Pence, som inntil nå har vært guvernør i Indiana. Besøket er del av en seiersferd til delstater som bidro til at Trump vant presidentvalget.

Les også: Trump lover å samle et «veldig splittet» USA

Lovet å bygge mur

I talen forsikret Trump at han kommer til å holde valgkampløftet om å bygge en mur langs grensa mot Mexico for å hindre ulovlig innvandring. Dette sto i kontrast til et intervju han ga etter valget, hvor han sa det kan hende det vil holde med et gjerde langs deler av grensa.

USAs påtroppende president opptrådte roligere i talen i Indianapolis enn på valgkampmøtene sine, ifølge nyhetsbyrået AP. Byrået mener likevel at talestilen ga assosiasjoner til «stream of conscious» – en litterær teknikk som går ut på å beskrive menneskers indre strøm av tanker.

Les også: Washington Post: Mattis blir forsvarsminister

CIA-sjef advarer Trump mot å avslutte atomavtale

OECD spår økt vekst etter valget av Trump

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden