Omtelling i gang i Wisconsin etter presidentvalget

Meningsmålingene spådde lenge en seier til Hillary Clinton i Wisconsin, men da valgnatten var over, viste den at Donald Trump hadde slått henne med rundt 22.000 stemmer. Foto: Jim Young / Reuters NTB scanpix
Meningsmålingene spådde lenge en seier til Hillary Clinton i Wisconsin, men da valgnatten var over, viste den at Donald Trump hadde slått henne med rundt 22.000 stemmer. Foto: Jim Young / Reuters NTB scanpix Foto: NTB scanpix

For første gang på 16 år er man i gang med omtelling etter et presidentvalg USA. Det skjer i Wisconsin, en stat Donald Trump vant med mindre enn ett prosentpoeng over Hillary Clinton.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er absolutt ikke Bush versus Gore, sier Mike Haas, sjefen for valgmyndighetene i delstaten.

Dermed avdramatiserer han det som skjedde i Florida i år 2000, da utfallet av valget mellom Al Gore og George W. Bush sto og vippet i delstaten.

Det er De grønnes tidligere presidentkandidat Jill Stein som har forespurt omtelling i Wisconsin, Michigan og Pennsylvania. Men det er nesten ingen som forventer at omtellingen vil resultere i en seier til Clinton over Trump.

Clinton tapte med rundt 22.000 stemmer i Wisconsin. Nå er hennes representanter, sammen med observatører utsendt av Trump og Stein, spredt over hele delstaten for å bevitne opptellingen. Valgfunksjonærene har mindre enn to uker på seg til å fullføre tellingen.

Les også: Trump ber Clinton respektere valgresultatet

Clinton vil ha omtelling i Wisconsin

De grønne vil ha omtelling i Pennsylvania

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden