Etterretningsansatt pågrepet for terror i Tyskland

En ansatt i den tyske sikkerhetstjenesten BfV er pågrepet, mistenkt for å ha planlagt et bombeangrep mot BfVs hovedkvarter, ifølge tyske medier. Mannen beskrives som en islamist.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepsplanene var rettet mot hovedkvarteret til Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) i Köln, skriver avisen Die Welt og magasinet Der Spiegel. Dette er imidlertid ikke offisielt bekreftet av tyske myndigheter.

Det myndighetene så langt har opplyst, er at 51-åringen ga uttrykk for islamistiske holdninger og lekket hemmelig informasjon på internett. Mannen er pågrepet, og han skal delvis ha tilstått.

– Han er anklaget for å ha kommet med islamistiske uttalelser på nettet under falskt navn og tilbudt intern informasjon mens han chattet, sier en talsperson for BfV.

Hun understreker at det ikke er funnet bevis for at BfV-hovedkvarteret eller de ansatte der var i reell fare.

51-åringen beskrev angivelig sitt ønske om å angripe sine «vantro» kolleger mens han chattet med en person han trodde var en likesinnet på internett. I virkeligheten chattet han med en annen BfV-ansatt som hadde i oppdrag å avsløre ham, skriver Der Spiegel.

Sikkerhetstjenesten skal ha oppdaget mannens uttalelser på nettet for om lag fire uker siden.

Personvernpolicy