Tusener evakuert fra skogbranner i USA

<p>Brannfolk står ved en nedbrent hus i Gaitlinburg i Tennessee.</p>
Brannfolk står ved en nedbrent hus i Gaitlinburg i Tennessee. Foto: Handout / Reuters

Flere tusen mennesker er evakuert og flere hundre hus er nedbrent som følge av heftige skogbranner i og ved nasjonalparken Smoky Mountains i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre personer er omkommet i skogbrannene i Tennessee, opplyser lokale myndigheter. Flere tusen mennesker er evakuert og flere hundre hus er nedbrent i og ved nasjonalparken Smoky Mountains i USA.

En ordfører i delstaten bekrefter at tre personer har mistet livet.

Det har så smått begynt å regne, men ekspertene regner ikke med at det blir nok til å få slutt på den lange tørken i flere sørstater som har bidratt til skogbranner i grenseområdene mellom Georgia, Tennessee og North Carolina.

Kraftig vind har de siste dagene fyrt opp under en stor brann i det nordlige Georgia og en annen nesten like stor brann som begynte i Georgia og spredte seg videre til North Carolina.

I Gaitlinburg i Tennessee er hundrevis av bygninger, blant dem et 16 etasjer høyt hotell, ødelagt eller fullstendig nedbrent. To feriesentre, Westgate Resorts med over 100 bygninger og Ober Gaitlinburg, er trolig lagt i grus.

Myndighetene har bedt alle innbyggere i Gaitlinburg og Pigeon Forge i utkanten av Smoky Mountains om å reise bort mens brannmannskapene kjemper mot flammene. Også fornøyelsesparken Dollywood er truet.

Personvernpolicy