Stammekonge siktet for drap i Uganda

En politimann holder et automatvåpen under en aksjon mot en av hyttene til sikkerhetsfolkene til kong Charles Wesley Mumbere i Rwenzururu i Uganda. Foto: James Akena / Reuters / NTB scanpix
En politimann holder et automatvåpen under en aksjon mot en av hyttene til sikkerhetsfolkene til kong Charles Wesley Mumbere i Rwenzururu i Uganda. Foto: James Akena / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Charles Wesley Mumbere, konge av regionen Rwenzururu i Uganda, er siktet for drap etter kamper mellom stammekrigere og regjeringsstyrker i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Retten ble satt i ettermiddag. Han er siktet for drap, sier en talsmann for rettsvesenet i landet tirsdag.

Samtidig opplyste politiet i Kasese i kongedømmet Rwenzururu at antall bekreftede drepte i kampene var steget til 87. Kampene fant sted i Kasese og andre steder i kongedømmet, og mange ble drept da kongens sikkerhetsvakter forsøkte å hindre politifolkene som pågrep kongen i palasset sitt.

Til sammen skal minst 150 mennesker være pågrepet i forbindelse med uroen i Rwenzururu. Regjeringen i Uganda mener Mumbere har startet et opprør for å løsrive Rwenzururu fra Uganda og etablere en uavhengig stat.

Personvernpolicy