76 omkom i flystyrt i Colombia

Medisinsk personell frakter en av de overlevende etter flystyrten til sykehus. Foto: Luis Eduardo Noriega A./EPA/NTB Scanpix
Medisinsk personell frakter en av de overlevende etter flystyrten til sykehus. Foto: Luis Eduardo Noriega A./EPA/NTB Scanpix

76 mennesker omkom da et fly med det brasilianske fotballaget Chapecoense om bord styrtet nær Medellin, opplyser colombiansk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flystyrten i Colombia:

* Et charterfly med 72 passasjerer og et mannskap på ni om bord styrtet sent mandag kveld om lag 50 kilometer fra Medellin i Colombia.

* Flyet, som var av typen British Aerospace 146, kom fra Brasil og hadde mellomlandet i Santa Cruz i Bolivia.

* Om bord var det brasilianske fotballaget Chapecoense, som skulle spille den første av to finalekamper i Copa Sudamerica mot colombianske Atlético Nacional i Medellin.

* Flyplassen i Medellin melder at det er funnet seks overlevende eter flystyrten. Tilstanden til de øvrige som var om bord, er ikke kjent.

* Årsaken til flystyrten er ikke kjent, men det var dårlig vær i området.

Flyet hadde 72 passasjerer og et mannskap på ni om bord, da det styrtet. Bare fem overlevde, opplyser colombiansk politi.

– Seks mennesker ble hentet ut i live, men dessverre døde en av dem. Resten av passasjerene døde. Det tragiske totaltallet er 76 dødsofre, sier José Gerardo Acevedo, regional politisjef.

Foruten det brasilianske fotballaget og deres støtteapparat, skal det også ha vært flere brasilianske journalister og fotografer med i flyet.

Ifølge borgermesteren i Medellin, Federico Gutierrez, styrtet flyet i dårlig vær i fjellområdet Cerro Gordo, omtrent 50 kilometer fra Medellin. De skadde er fraktet til et sykehus i landsbyen La Ceja.

Elektronikk-problemer

Flyet var på vei fra Brasil og mellomlandet i Bolivia på sin rute mot Colombia.

Det er foreløpig ikke klart hva som forårsaket styrten, men Colombia har de siste timene vært rammet av kraftig regnvær og torden.

Flyplassen opplyser at flyets piloter meldte om problemer med elektronikken like før ulykken, uten at dette er bekreftet som årsak til styrten.

Borgermesteren i La Ceja antydet tidligere at flyet kan ha gått tomt for drivstoff, noe colombianske luftfartsmyndigheter ikke utelukker foreløpig.

Spillere fra Chapecoense som feirer seieren mot San Lorenzo i semifinalen i Copa Sudamericana. Et fly med 81 mennesker om bord, inklusive 22 spillere fra Chapecoense, styrtet utenfor Medellin i Colombia tirsdag. Foto: Paulo Whitaker / Reuters
Spillere fra Chapecoense som feirer seieren mot San Lorenzo i semifinalen i Copa Sudamericana. Et fly med 81 mennesker om bord, inklusive 22 spillere fra Chapecoense, styrtet utenfor Medellin i Colombia tirsdag. Foto: Paulo Whitaker / Reuters

Minst to spillere overlevde

Ifølge The Guardian var det totalt 22 spillere fra det brasilianske laget Chapecoense, som spiller på øverste nivå i Brasil, om bord i flyet.

De var på vei til Medellin for å spille den første av to finalekamper i Copa Sudamericana mot Atletico Nacional, i det som betegnes som den største kampen i klubbens historie.

Klubbturneringen er den nest viktigste i Sør-Amerika og kan sammenlignes med europaligaen i Europa.

Minst av lagets spillere overlevde, en av dem keepere. Den andre, forsvarsspiller Alan Ruschel, ble behandlet for alvorlige skader på sykehus i nærheten

I tillegg bekreftes det at en flyvertinne og en flytekniker er blant de fem overlevende.

Brasil i sorg

Brasil har erklært en nasjonal sørgeperiode etter nyheten om flystyrten. President Michel Temer har sagt at landets myndigheter vil gjøre alt for å bistå etterlatte.

– Vi vil gjøre alt vi kan for å lette på smerten deres, skriver han på Twitter.

Det søramerikanske fotballforbundet har inntil videre avlyst alle kamper som følge av ulykken.

Det brasilianske forbundet venter fortsatt på mer informasjon om ulykken før de beslutter hva som skjer med landets eliteserie, der det gjenstår én runde.

I en uttalelse på Facebook ber Chapecoense høyere makter om å hjelpe dem gjennom tragedien.

– Måtte Gud være selskap for våre atleter, myndigheter, journalister og andre gjester som reiste med vår delegasjon, skriver de.

Flere store klubber og fotballpersonligheter har uttrykt kondolanse etter den tragiske hendelsen.

Denne grafikken viser flyets bane før det styrtet:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden