Netanyahu takker Abbas for brann-hjelp

Israels statsminister Benjamin Netanyahu takker Palestinas president Mahmoud.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu takker Palestinas president Mahmoud. Foto: Nir Elias / Reuters

Israels statsminister Benjamin Netanyahu takker Palestinas president Mahmoud Abbas for hjelpen som Israel har fått fra palestinerne til å få kontroll over de store kratt- og skogbrannene som herjer landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Netanyahu ringte Abbas lørdag kveld for å overbringe sine takksigelser etter den palestinske selvstyremyndigheten sendte flere brannbiler og over 40 brannmenn som har bidratt i slokningsarbeidet.

– Netanyahu understreket at han også setter pris på at både jøder og palestinere har åpnet sine hjem for mennesker som har måttet evakuere eller som har blitt hjemløse på grunn av brannene, heter det i en uttalelse fra Netanyahus kontor.

Les også: Nye branner truer Israel og Palestina

Flykter fra bosetting

De mange kratt- og skogbrannene har herjet Israel og Vestbredden i flere dager. Brannene sprer seg fort i den knusktørre vegetasjonen og har rammet flere byer, blant annet storbyen Haifa, der titusenvis av mennesker har måttet evakuere.

Lørdag kveld måtte om lag tusen innbyggere i den jødiske bosettingen Halamish på den okkuperte Vestbredden flykte fra flammene. Minst 45 hus brant ned, opplyser lokale myndigheter.

Les også: Israel herjes av branner

Brannene truer også bosetningene Dolev, Alfei Menashe og Kamei Shormon lørdag kveld.

Mange vil hjelpe

Israelske myndigheter har pågrepet minst 14 personer som mistenkes for å ha startet brannene. Statsminister Benjamin Netanyahu har slått fast at flere branner er påsatt og at dette faller inn under definisjonen av terrorisme.

Om lag 13.000 hektar skog og utmark er svidd av i løpet av de siste dagene.

I tillegg til den palestinske selvstyremyndigheten, har USA, Russland, Italia, Tyrkia, Hellas, Kroatia og Kypros og flere andre land sendt utstyr og mannskaper til å bidra i slokningsarbeidet.

Personvernpolicy