Fransk politi: Terrormistenkte fikk ordre fra IS

President François Hollande sier et storstilt angrep er avverget ved å pågripe de fem mistenkte. Foto: Reuters / NTB scanpix
President François Hollande sier et storstilt angrep er avverget ved å pågripe de fem mistenkte. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fem menn som nylig ble pågrepet i Frankrike, mistenkt for å ha planlagt terrorangrep 1. desember, handlet på ordre fra et IS-medlem i Irak eller Syria, opplyser fransk påtalemyndighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fem mennene sitter fengslet uten å ha blitt formelt siktet, noe som er høyst uvanlig, men mulig som følge av unntakstilstanden innført etter terroren i Paris i fjor.

Torsdag opplyste franske politikilder at de mistenkte planla å utføre angrep mot Paris torsdag i neste uke.

– Dokumenter politiet har beslaglagt, viser at mennene uten tvil har en tilhørighet til IS, og at de glorifiserer død og martyrdom, opplyste François Molins, statsadvokat i den nasjonale antiterrormyndigheten, da han møtte pressen i Paris fredag.

Les også: Sju personer pågrepet av fransk antiterrorpoliti

– De var alle sammen også i besittelse av instrukser sendt til dem fra Syria eller Irak via kryptert epost, sa Molins.

De fem personene som er mistenkt i saken, ble pågrepet søndag. Fire som ble pågrepet i Strasbourg er franske statsborgere. Den femte, en marokkansk statsborger, ble pågrepet i Marseille.

Personvernpolicy