Har ikke gitt opp å stanse Trump

Se video:

Presidentkandidaten for Det grønne partiet i USA, Jill Stein, samler nå inn millioner for å til en ny stemmetelling i tre vippestater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om bare 55.000 stemmer i de tre aktuelle statene skifter side, så kan USAs neste president hete Clinton.

I går hadde en kampanje for ny opptelling av stemmene i tre nøkkelstater ha fått samlet inn 2 millioner dollar, skriver den britiske avisen The Guardian.

Det kan være nok til å få realisert omtelling i Wisconsin, en av delstatene som Donald Trump overraskende vant over Hillary Clinton.

Bak kampanjen står Jill Stein som selv stilte som presidentkandidat for Green Party. Hun har dermed rett til å kreve en omtelling av stemmene i Wisconsin, Michigan og Pennsylvania som til sammen har 46 valgmenn.

2 millioner stemmer mer

Torsdag ble det kjent at Clinton hadde fått to millioner flere stemmer nasjonalt - 64.227.373 stemmer mot Trumps 62.212.752. Men det har lite å si på grunn av valgsystemet i USA hvor Trump fikk flertall i valgmannskollegiet.

Les også: Trump oppfordrer til samhold og forsoning

Som begrunnelse for kampanjen bruker Stein ikke sin motstand mot Trump, men bekymring for det amerikanske valgsystemet.

Vi fortjener valg vi kan stole på, skriver Stein på sine hjemmesider.

Hun er ikke alene om å ha uttrykt bekymring for at hackere eller utenlandske aktører skal ha klart å manipulere valgresultatet.

Uregelmessigheter

En annen som har reagert på tilsynelatende underlige valgresultat, er Barbara Simons - ekspert på elektronisk stemmegivning og rådgiver for kommisjonen for valgrådgivning i USA.

Sammen med en gruppe andre eksperter og aktivister har hun utarbeidet en 18 sider lang rapport som tar for seg det som kan være uregelmessigheter i opptellingen, opplyser NTB.

Les også: – Frp er Trumps brødre og søstre

Og grunnleggeren av National Voting Rights Institute, John Bonifaz, og professor Alex Halderman ved senteret for datasikkerhet ved University of Michigan mener også at noe er galt med opptellingen etter presidentvalget, melder CNN.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden